BestuurLeden 12-Leden 12+Leden 16+Wedstrijd

Arthur scoort tegen HC Dunkerque-Malo

HCM Sporkin Westkust  voor de wedstrijdDe wedstrijd van deze zaterdagmorgen werd een ongelijke strijd tussen de thuisploeg Malo-Dunkerque, die in de Franse regionale competitie speelt en de Sporkin Westkustjeugd, die haar allereerste wedstrijd speelde. Het synthetisch terrein op het Sportcentrum La Licorne van Malo laat veel sneller spel mogelijk dan op het vertrouwde kunstgrasveld te Veurn en dat was wennen.

Bij de Noord-Fransen speelden 9 jongens en 2 meisjes, Sporkin-Westkust stelde een volledig gemixte ploeg op met  8 meisjes en 10 jongens.

Aan de rust was het 5 – 0 voor de thuisploeg, al verdedigde de Sporkinjeugd heel dapper en goed;  alleen konden geen goede aanvallen opgebouwd worden.  Na de rust was het spel evenwichtiger, kregen de Vlaamse bezoekers een drietal kansen, waarvan er één leidde tot het eerreddend doelpunt via Arthur. Eindstand 11-1.   De wedstrijd verliep heel sportief en  alle achttien Sporkin-Westkust spelers mochten meespelen.

Speelden mee:  in het doel Yto en Wout, veldspelers: Elise, Manon, Maryka, Lukas, Viktor, Wannes, Barbara, Jorrit, Rumer, Lars, Aaron, Timea, Marte, Arthur, Timo, Zhou

Van onze verslaggever ter plaatse.

Voor enkele sfeerfoto’s : foto.hcwestkust.be

JD